Champion

championFörfattare: Marie Lu
Utgiven: 2014 (Modernista)
Äger: Ja
Kategori: Dystopi
Format: Inbunden
Serie: Legend #3
Sidor: 336
Favorit karaktär: June och Day

HANDLING:

June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken- och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.

June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Med precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan- och det är snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days hälsa.

Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?

Den sista striden är här.

MINA TANKAR OCH KÄNSLOR:
Skärmavbild 2017-06-13 kl. 22.51.15
FAVORIT SCEN (S. 43-44):

I ögonvrån ser jag att Day vänder sig om och tittar över axeln. Mina händer darrar vid denna plötliga skymt av hans ansikte. Har jag verkligen glömt hur vacker han är? Hur hans ögon speglar någonting vilt, otämjt och fritt, till och med mitt i all denna ordning och elegans?

När talet är slut styr jag genast stegen mot Day. Han är klädd i en välsydd militärkostym. Har han magrat? Det ser ut som om han har tappat nästan fem kilo sedan jag såg honom senast. Han har nydligen varit sjuk. När jag kommer närmare får Day syn på mig och avbryter sitt samtal med flickan. Han ögon vidgas en aning. Jag känner färgen stiga på kinderna, men gör vad jag kan för att tvinga tillbaka rodnaden.

SIST NÅGRA BILDER FRÅN SOCIALA MEDIER SOM JAG FASTNADE FÖR:
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s