Högt spel & Laglöst rike

Författare: Leigh Bardugo
Utgiven: 2016 & 2019 (Gilla böcker)
Äger: Ja
Kategori: Förmågor
Format: Inbunden
Serie: Högt spel #1 & #2
Sidor: 384 & 544
Favoritkaraktär: Kaz

HANDLING (HÖGT SPEL):

Sex osannolika tjuvar. En svindlande plan.

Ketterdam är en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris – och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam …

En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång – om de inte tar livet av varandra först.

MINA TANKAR OCH KÄNSLOR:

Ni vet när man läser så många bra recensioner om en bok att man får extremt höga förväntning? Så vad det för mig med den här serien. Allt med dem tilltalade mig, från handling till omslag.

Vilket gjorde mig orolig och nästan rädd för att läsa dem. För i 99% av fallen när mina förväntning är så höga faller boken platt. Så blev jag besviken? NEJ! Högt spel och Laglöst rike mötte alla mina förväntningar. Det var spännande handlingar som aldrig blev tråkiga eller för långsamma, och lika spännande och komplexa karaktärer, som alla kämpade med sina egna problem och svårigheter, samtidigt som de alla briljerar inom sina områden. Och det som gör allt detta så otroligt bra är skrivsättet. Det var länge sedan jag läste böcker med ett sådant flyt!

Högt spel och Laglöst rike var precis som jag hoppades och precis vad jag behövde!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s