Dödsviskaren

Författare: Lovisa Wistrand
Utgiven: 2019 (Whip media)
Äger: Ja
Kategori: Alver
Format: Inbunden
Serie: Alvblodstrilogin #3
Sidor: 480
Favoritkaraktär: Mohrelda

HANDLING:

Blod. Offer. Kärlek på liv och död. Och en demonisk portal som hotar hela Sarador. 

Iszaelda är förgiftad och en fara för alla i hennes närhet. Ensam ger hon sig av för att finna den viktiga livsblomman, och Akares följer efter för att vinna tillbaka hennes kärlek. Samtidigt närmar sig mörkret och attacken från demonerna. Portalen måste stängas – nu. 

I Iszaeldas frånvaro axlar Naeva rollen som ledare och gör allt för att samla allierade inför den kommande invasionen, men hur ska hon få städerna att inse allvaret? De är för få, och fienden för många. Keelan ger sig av för att häva Nyx förbannelse och Nyx vill bara finna Iszaelda. Allt är en enda härva, gruppen är splittrad och hotet kryper närmare och närmare. Känslorna flammar, svärden slår och kärleken svider i hjärtat. 

Kommer Iszaelda att återvända i tid? Vad finner Keelan i skogens djup? Kan Nyx förbannelse hävas? Vem offrar sig själv och sin framtid för att rädda dem alla? Och vem kommer att kunna viska med de döda? 

MINTA TANKAR OCH KÄNSLOR:

Dödsviskaren var bra, mycket bra. Men jämfört med de två tidigare i serien och speciellt ettan nådde den inte hela vägen. Spänning var inte riktigt där i stora delar av boken, tyvärr, och det var lite uttjatat med kärleksgnabbet mellan Iszaelda och Akares.

SPOILERVARNING
Istället hade jag gärna sätt att de hade haft ett stadigt förhållande i större delen av boken och att fokuset istället hade varit på hur de hade uppfostrat sin dotter samtidigt som hotet från portalen låg över dem. Det störde mig lite väl mycket hur de lämnade sin dotter i slutet…
SLUT PÅ SPOILER

Det är fortfarande en bra boken med många oväntade drag och val som är en av anledningar till att den här serien lindade mig runt lillfingret och slutstriden var riktigt spännande.

BARA EN LITEN SPOILER TILL
Kan jag snälla få en bok ur dotterns perspektiv!?
SLUT PÅ SPOILER

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s