Kraften

kraften_12999Författare: Siri Pettersen
Utgiven: 2016 (B Wahlströms)
Äger: Ja
Kategori: Andra världar
Format: Inbunden
Serie: Korpringarna #3
Sidor: 529
Favorit karaktär: Hirka eller Kolail

HANDLING:
Dreysíl, det första landet, är en kall och hierarkisk värld där svaghet föraktas. Det är också en del av Hirkas ar, henne fars hemland, dit hon har färdats för att för första gången träffa sin familj. De förväntar sig att Hirka ska vara ledande i det stundande kriget, men hon har andra planer.

På andra sidan portarna finns Rime, var liv hotas av krafter starkare än honom själv, och Hirka accepterar sin nya roll, i hopp om att kunna rädda både Rime och Ymslanden undan ett fruktansvärt öde. Men de likföddas törst efter Kraften är enorm och snart inser Hirka att kriget hon vill stoppa är oundvikligt.

TANKAR OCH KÄNSLOR:

Korpringarna

FAVORIT SCEN (S. 401):

”Det är det jag menar. Du var törstig, och du var inte rädd att visa det. Jag var en fallen, och du visade mig din svaghet. Som om vi var likar. Du rörde mig.”
   Hirka höll tillbaka ett leende. ”Du menar så här?” Hon knuffade honom i sidan. Han himlade med de vita ögonen. Hon satte fingret mot hans hals. ”Eller så här?”
”Sluta!” Han viftade bort henne.
   Hon lutade sig fram och stack fingret i hans öra. ”Så här?”
   Han grep tag i hennes arm. Tvingade den bakom ryggen på henne. Den lekfulla blicken blev plötligt allvarlig. Som om han mindes vem hon var. Han släppte taget.

Hirka kröp ända fram till honom och lade ena handen mot hans kind. ”Du behöver aldrig vara vara rädd för mig, Kolail. Jag rör inte vid dig som om vi var likar. Jag rör vid dig därför att vi är likar. Förstår du?”

SIST NÅGRA BILDER FRÅN SOCIALA MEDIER SOM JAG FASTNADE FÖR:

Annons

2 tankar om “Kraften

 1. Hej! Jag är lite nyfiken var du har fått tag i den som inbunden. Jag har sökt hur länge som helst efter den sista boken som inbunden utan att hitta den, det är just för att jag har de första två som inbundna också.

  Gilla

  • Hej, köpte serien precis när det kom ut i inbunden.

   Kollade runt lite och det verkar som att serien har slutat produceras som inbunden. Däremot hittade jag en sida som fortfarande säljer den: http://www.litteraturmagazinet.se/siri-pettersen/kraften

   Men jag skulle rekommendera att kolla runt om det finns någon som inte längre vill ha sitt exemplar, eller att hålla koll på bokbörsen eller andra sidor som säljer begagnade böcker, ifall den dyker upp där. Länk till bokbörsen: https://www.bokborsen.se

   Hoppas detta hjälper dig lite på din jakt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s